nieuws

Osar Architects ontwerpt grootste scholenbouwproject van Vlaanderen

Architectuur

In augustus start in Beringen de bouw van het nieuwe Spectrumcollege. Het scholenbouwproject van de hand van Osar architects wordt daarmee het grootste dat tot nog toe in Vlaanderen werd gerealiseerd. Het project zal verrijzen op een terrein van 6,5 ha, in samenwerking met de studiebureaus UTIL en SDKE voor de stabiliteit en de technieken.

Osar Architects ontwerpt grootste scholenbouwproject van Vlaanderen

De nieuwe lokalen voor vier scholen zullen naast de bestaande middenschool Sint-Jan gebouwd worden. Het betreft de eerste fase van basisschool “De Beerring” en het complex voor de drie Beringse bovenbouwscholen van het Spectrumcollege, meer bepaald Sint-Jozef, Sinte-Lutgart en het VTI.

Het geheel zal 9 volumes beslaan waarbij de bovenbouwscholen niet afzonderlijk herkenbaar zullen zijn, maar waarbij vooral ingezet werd op ontmoeting tussen verschillende leerdomeinen.

 Lees verder op www.architectura.be

Reageer op dit artikel