nieuws

Sportcampus Den Haag in 2016 gereed

Architectuur

Op de plaats van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark komt in 2016 een locatie voor sport, onderwijs en bewegen. Naast een breed scala aan sportfaciliteiten voor het MBO en HBO wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Het ontwerp is van de Britse architecten FaulknerBrowns.

De Haagse Hogeschool vestigt zich op het nieuwe complex met de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement. Ook de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan maakt gebruik van deze locatie. Hierdoor komen opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar.

Het complex gaat bestaan uit een topsporthal, een beachsporthal, een turnhal, een dubbele breedtesporthal, een dojo, een danszaal en vier gymzalen. Het huidige sportveldencomplex wordt opnieuw ingericht met acht voetbalvelden waarvan minimaal twee met kunstgras, een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis en een beachcourt. Vaste bespelers worden de opleidingsteams van ADO Den Haag en amateurvoetbalclubs HDV en WIK. Daarnaast gaan de beachvolleyballers, de beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan gebruik  maken van de velden.

De bouw begint in januari 2014 met de sloop van de enige overgebleven tribune van het oude stadion van ADO Den Haag. In september 2014 gaat de 1e paal voor de Sportcampus Zuiderpark de grond in. De oplevering van het nieuwe complex staat gepland voor juni 2016.

Reageer op dit artikel