nieuws

Rusland krijgt eigen Silicon Valley

Architectuur

In de nabijheid van het Moskouse centrum bouwt Rusland op 400 hectare de technologiestad Skolkovo. De ‘stad’ moet het grootste technologische centrum voor Ruslands nieuwe economische strategie worden. Dmitry Medvedev, de voormalige Russische president, is de grootste promotor van de nieuwe hub voor technologie. “We hebben geld maar geen Silicon Valley” zei hij in 2010. Met de beschikbare 400 hecta wordt Skolkovo een van de grootste centra voor technologie ter wereld.

Rusland krijgt eigen Silicon Valley

Van het masterplan waarvoor OMA in de running was, is nog nauwelijks iets te zien, behalve het enige voltooide gebouw de Hypercube. Voordat de eerste schop in de grond gaat zijn er nog genoeg stedebouwkundige vraagtekens zoals de infrastructuur en de huisvesting voor de gebruikers, waarvoor geen oplossing is bedacht. Ondanks deze bezwaren moet de stad in 2020 gereed zijn.

Voorbeelden van compleet nieuwe technologiesteden zijn Cyberjaja in Maleisië, Masdar in de Emiraten, New Songdo in Zuid-Korea en Sophia Antipolis in Frankrijk.

Bron: Bright.nl

Reageer op dit artikel