nieuws

Wiel Arets wint prijsvraag Europaallee ‘Site D’ in Zürich

Architectuur

In de prijsvraag voor de Europaallee, een up-and-coming stadsdeel in de buurt van het Centraal Station van de Zwitserse stad Zürich, wist Wiel Arets Architects de jury te overtuigen met een flexibel plan. De plint van het nieuwe gebouw op site D moet worden gevuld met retail, terwijl de bovenste verdiepingen flexibele kantoorruimtes zijn. Dankzij de ondiepe volumes en het efficiënte grid van de gevel, zijn deze te gebruiken door verschillende individuele bedrijven of door een grote huurder.

Wiel Arets wint prijsvraag Europaallee ‘Site D’ in Zürich

De centrale entree ligt parallel aan de Europaallee en biedt toegang tot de winkels en de verkeersruimtes. De begane grond is door een trap en twee liften verbonden met de bovenste verdiepingen. Om in te kunnen spelen op een mogelijke transformatie tot woongebouw, ontwierpen de architecten een flexibele structuur, zodat het programma altijd kan veranderen.

 

Reageer op dit artikel