nieuws

Britse investeringen in fietsplan

Architectuur

Groot-Brittannië gaat 77 miljoen pond (89 miljoen euro) investeren in een beter fietsklimaat. Met het geld worden fietspaden aangelegd en verkeersmaatregelen genomen in acht steden onder meer Birmingham, Leeds, Manchester, Cambridge, Oxford, Bristol en Norwich. Ook wordt geïnvesteerd in fietspaden in enkele nationale parken.

Britse investeringen in fietsplan

Cameron wil Groot-Brittannië fietsvriendelijker maken. Als voorbeeld voor Groot-Brittannië gelden landen als Nederland, Denemarken en Duitsland. “Fietsen moet makkelijker en veiliger worden voor de mensen die het al doen. En het moet mensen aanmoedigen om ook eens op de fiets te stappen”, zegt Cameron.

Londen kent al een wat uitgebreider fietsbeleid, waardoor er de laatste tien jaar twee keer zo veel mensen fietsen. Vorige week zond de BBC een uitgebreide documentaire uit over fietsen in Nederland.

Reageer op dit artikel