nieuws

125 Ideeën gestapelde hoogbouw Den Haag

Architectuur

De gemeente Den Haag heeft 125 ideeën binnengekregen voor de ontwikkeling van gestapelde hoogbouw.

125 Ideeën gestapelde hoogbouw Den Haag

Dit naar aanleiding van de Open Oproep ‘Bouwen op Elkaar’. Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting): “Ik weet nog niet hoe realistisch de visies zijn, maar een deskundige jury onder voorzitterschap van Adri Duivesteijn gaat de inzendingen nu beoordelen.”

Ontwerpers, bouwpartijen en andere professionals werden uitgedaagd een innovatief, creatief en uitvoerbaar concept te ontwikkelen voor hoogbouw van ten minste dertig meter. De bouw moet in fases plaatsvinden waarbij telkens andere particulieren het initiatief nemen.

Prijzen

Deze maand zullen de adviescommissie en de vakjury zich over de inzendingen buigen. Begin september worden maximaal twintig inzendingen geselecteerd. De indieners van deze ontwerpen worden gevraagd hun ontwerpen uit te werken voor een specifieke locatie in Den Haag. Na deze tweede ronde krijgen de beste drie een prijzengeld van in totaal 30.000 euro. Er komt ook een expositie van de inzendingen, met een debat.

Reageer op dit artikel