nieuws

Shortlist Museum De Lakenhal bekend

Architectuur

SeARCH.nl, Van Hoogevest Architecten/UN Studio, Happel Cornelisse Verhoeven, Architectenbureau K. van Velzen en het Belgische bureau 51N4E zijn geselecteerd om een visie en een plan van aanpak te maken voor de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal in Leiden.

Shortlist Museum De Lakenhal bekend

Op basis van de voorstellen wordt één architectencominatie gevraagd om zijn visie om te zetten in een eerste ruimtelijk ontwerp. De restauratie en uitbreiding vindt vervolgens plaats in de periode 2015–2017.

Museum De Lakenhal wil haar positie als onderscheidend 21e eeuws museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden verstevigen. Naast de restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1641 en de daarachter gelegen schilderijenzalen, wordt een nieuwe ruimte gebouwd voor wisselende tentoonstellingen. De publieksvoorzieningen in het museum worden verbeterd door realisatie van een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

Reageer op dit artikel