nieuws

Een High Line voor Londen?

Architectuur

De winnaar van de RIBA ontwerpwedstrijd is bekendgemaakt. Het Britse architectenbureau Erect Architecture heeft in samenwerking met designbureau J & L Gibbons het beste ontwerp gemaakt voor een lineair park in de wijk Vauxhall in Londen. Het revitaliseere de wijk en legt de verbinding met omliggende wijken opnieuw.

Een High Line voor Londen?

Geïnspireerd op de High Line om New York schreef het Royal Institute for British Architecture (RIBA) een ontwerpwedstrijd uit voor een langwerpig park. De competitie heet ‘Missing Link’ omdat het park alle delen van de wijk met elkaar verbindt en er een aangename route door de Vauxhall ontstaat.

Erect Architecture en J&L Gibbons ontwierpen ‘The Promenade of Curiosities’. Het ontwerp is geïnspireerd op de uitvinder van het curiositeitenkabinet, John Tradescant. Hij ligt begraven is op de begraafplaats ten noorden van het park. Door het park heen zijn verschillende curiositeiten ontworpen die zorgen voor subtiele veranderingen in materialisatie.

De wijk Vauxhall word gezien als een verborgen parel in London. Het ligt ten zuiden van de Thames in de buurt van het Westminister Palace. In deze wijk zitten momenteel de Britse geheime dienst M15, veel discotheken en kunstgaleries, waaronder de nieuwe galerie van Damien Hirst.

Reageer op dit artikel