nieuws

Tips voor succesvol inschrijven aanbestedingen

Architectuur

De eerste editie van het nieuwe e-zine De Gunning is live, een initiatief van Cobouw, kenniscentrum CROW en de Aanbestedingskalender. Het digitale tijdschrift biedt op een toegankelijke en aantrekkelijke manier nieuws, praktische tips en adviezen voor ondernemers in Nederland die overheidsopdrachten willen binnenhalen.

Tips voor succesvol inschrijven aanbestedingen

De Gunning is een gezamenlijk initiatief van Cobouw, CROW en de Aanbestedingskalender. Jaarlijks wordt voor 57 miljard euro ingekocht door overheden, een gigantische markt waar nog veel ondernemers te weinig gebruik van maken. Redenen om niet deel te nemen aan aanbestedingen zijn gebrek aan expertise, het vele papierwerk en de juridische rompslomp. In De Gunning worden dan ook vooral praktische tips en trucs gegeven om koudwatervrees weg te nemen.

Inschrijven is als solliciteren

In de eerste editie van het e-zine is bijvoorbeeld een verhaal over Tredin te vinden, dat zich inschreef op een aanbesteding. Daardoor groeide de orderportefeuille van het bedrijf met twintig procent. Ook vind je een artikel waarin inschrijven op aanbestedingen vergeleken wordt met solliciteren: het gaat immers om een formele schriftelijke procedure om jezelf te verkopen.

De eerste editie van De Gunning is voor iedereen toegankelijk. Daarna hebben lezers een abonnement nodig om tweewekelijks het e-zine te ontvangen. Het digitale tijdschrift is te lezen op winaanbestedingen.nl

 

De Gunning is ook te volgen op Twitter via @De_Gunning en @askdrtender  

Reageer op dit artikel