nieuws

Kleinschalige zorggroepswoningen in de maak

Architectuur

VolkerWessels bouwt de komende drie jaar voor in totaal 100 miljoen euro aan zorggroepswoningen. Dat liet het bouwbedrijf deze week weten. Het gaat om kleinschalige groepswoningen waar privacy kan worden gecombineerd met een gemeenschappelijke ruimte en waar eventueel ondersteunende zorg kan worden geboden.

Kleinschalige zorggroepswoningen in de maak

 

Het concept is bedacht door CQ-Living, een dienstverlener op het gebied van vastgoed en ontwikkelaar van woonzorgconcepten. Verschillende woongroepen, die op verschillende wijzen kunnen worden ingericht, zouden naast elkaar kunnen worden gebouwd. Dat kan kostenbesparingen opleveren, onder meer voor zorgaanbieders, zegt het bouwbedrijf. Volgens Koen van Hoeckel, bestuurder van CQ-Living, liggen er nu overeenkomsten ter waarde van in totaal 15 tot 20 miljoen euro met onder meer (thuis)zorginstellingen, corporaties en beleggers.

De standaardmodule van CQ-Living heeft een oppervlakte van 94 m2. De ruimte kan worden ingericht als driekamerappartement. Ook zijn verdelingen mogelijk in twee appartementen met eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer, in drie zit/slaapkamers, in vier studentenwoningen of in een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en logeerruimte. De vergaande standaardisatie levert grote kostenbesparingen op. Dat maakt het mogelijk om de woningen aan te bieden beneden de huurliberalisatiegrens aan cliënten met de laagste vier zorgzwaartepakketten.

 

 

Reageer op dit artikel