nieuws

Autovrij rijkskantoor op plek Knoopkazerne Utrecht

Architectuur

De gemeente Utrecht, NS en de Rijksgebouwendienst hebben hun handtekening gezet onder de nieuwe plannen van de Knoopkazerne aan de Croeselaan, zo meldt DUIC, de Utrechtse Internet Courant. In de plannen wordt de kazerne ontwikkeld tot rijkskantoor waar vanaf 2017 verschillende rijksdiensten hun intrek nemen.

Autovrij rijkskantoor op plek Knoopkazerne Utrecht

 

Er komen in het gebouw werkplekken, gastwerkplekken en een vergader- en congrescentrum voor alle rijksambtenaren. De samenwerking tussen betrokken partijen maakt het mogelijk dat de locatie wordt ontwikkeld tot verkeersvrij werkgebied als integraal onderdeel van het Stationsgebied Utrecht. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling.

Vervolg

In de zomer worden de plannen aan de gemeente voorgelegd en kan er worden overgegaan tot definitieve besluitvorming van het gebied. De ontwikkeling vindt plaats in drie fases. In de eerste periode van 2015 tot 2017 ontwikkelt de Rijksgebouwendienst de bestaande Knoopkazerne tot een modern rijkskantoor.

De gemeente draagt zorg voor de ontwikkeling van een fietsenstalling aan de voet van de nieuwe Rabobrug en NS en gemeente realiseren een verhoogd maaiveld – het Forum – dat de voetgangersverbinding legt tussen de OV-terminal en de Rabobrug.

Vervolgens ontwikkelt NS kantoren in de zone tussen het nieuwe busstation en het rijkskantoor. Hierna, rond 2020, volgen er mogelijk nog kantooruitbreidingen langs de Croeselaan, gecombineerd met woningbouw.

Bron: DUIC

Reageer op dit artikel