nieuws

Tweede Kamer wil door met station Zoetermeer Bleizo

Architectuur

De regering gaat alles in het werk stellen om station Zoetermeer Bleizo te realiseren. Dat is de uitkomst van een motie van ChristenUnie en VVD die donderdagavond door de Tweede Kamer is aangenomen. Daarnaast wordt er zo spoedig mogelijk een besluit genomen.

Tweede Kamer wil door met station Zoetermeer Bleizo

 

Het plan voor Bleizo ligt er al sinds 2007 toen toenmalig minister Camiel Eurlings toezegde dat het station op korte termijn gerealiseerd zou worden. Door een jarenlange discussie tussen NS, ProRail, het ministerie en de gemeente is de komst van Bleizo echter vertraagd.

‘Ondanks dat het station 3000 tot 5000 reizigers zal trekken – wat vergelijkbaar is met stations als Diemen, Voorburg en Barendrecht – wilde NS tot nu toe geen bedieningsgarantie geven’, leg Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) uit.

‘De Tweede Kamer heeft nu duidelijk aangegeven hier niet mee akkoord te zijn. Het station en de aansluiting op RandstadRail moeten nu snel gerealiseerd worden.’

Reageer op dit artikel