nieuws

DP6 ontwerpt bioscoop CineMec Utrecht

Architectuur

Leidsche Rijn krijgt haar eigen bioscoop: CineMec Utrecht. DP6 is verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw gaat in 2014 van start.

DP6 ontwerpt bioscoop CineMec Utrecht

De bioscoop komt aan de oostkant van het Berlijnplein, direct naast de A2 tunnel, in het stadshart van Leidsche Rijn.

Het rode volume gaat zeven zalen huisvesten met in totaal tweeduizend stoelen. Boven op het gebouw komt een groot dakterras, vanaf waar de bezoeker uitzicht over de skyline van Utrecht heeft.

Live streams

In de bioscoop zijn straks niet alleen films te zien, maar ook live streams van concerten  en colleges vanuit universiteiten over de hele wereld. Tevens zullen in het gebouw conferenties worden gehouden. Zo wordt de bioscoop intensief gebruikt en is er de hele dag leven rond het gebouw.

Hiermee wordt een belangrijke invulling gegeven aan de ambities voor Leidsche Rijn Centrum zoals deze zijn vastgelegd in de Visie Het Levende Centrum (2004) en het Masterplan Leidsche Rijn Centrum (2006). Leidsche Rijn Centrum moet een levendig stadscentrum worden waar naast winkels, appartementen en kantoren, ook ruimte is voor horeca, culturele voorzieningen en leisurefuncties.

DP6 heeft ook de in de geluidswal geïntegreerde CineMec bioscoop langs de A12 in Ede ontworpen. Dit gebouw wordt al jaren op een vergelijkbare manier intensief gebruikt voor congressen en opera’s.

 

 

Reageer op dit artikel