nieuws

Start bouw Nature’s Pride

Architectuur

Op bedrijventerrein Honderdland fase II in Maasdijk (Westland) is de bouw gestart voor de duurzame nieuwbouw van Nature’s Pride.Het ontwerp is van architectenbureau Paul de Ruiter.

Start bouw Nature’s Pride

Nature’s Pride is gespecialiseerd in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit in Europa. De nieuwe huisvesting heeft als belangrijk uitgangspunt dat het energieneutraal wordt en dat het een sterk verminderde CO2 uitstoot zal hebben.

Het ontwerp van Paul de Ruiter is gebaseerd op openheid en inzichtelijkheid: zo komen alle medewerkers door dezelfde deur naar binnen en valt het product te volgen vanuit het hele pand. Dit staat in zekere zin model voor hoe Nature’s Pride de hele distributieketen inzichtelijk wil maken voor zowel de werknemers als voor de consument.

Het gebouw ‐ 37.000 m2 groot ‐ is maximaal efficiënt in zowel logistieke zin (in de goederen zo efficiënt mogelijk op te slaan, te laten rijpen, verpakken en distribueren) als in duurzame zin: er wordt gestreefd naar een BREEAM‐NL  certificering.

De oplevering staat gepland voor november 2013.

Reageer op dit artikel