nieuws

Begroetingsbrug Tilburg medio juni open

Architectuur

Het duurt nog even maar medio juni kunnen de inwoners van Tilburg kennismaken met de nieuwe ‘Begroetingsbrug’. Het ontwerp van John Körmeling is behalve een nieuwe toegang tot het gebied, de Piushaven, ook een verbindende factor in de transformatie van de voormalige industriële haven tot een levendig woonmilieu.

Begroetingsbrug Tilburg medio juni open

 

De brug lijkt op een havenhijskraan; een verwijzing naar het oude karakter van de Piushaven. Het ontwerp van John Körmeling gaat een spel aan met de bestaande draaibrug die verderop ligt.

De open Begroetingsbrug, in zilver aluminium, biedt in zowel geopende als gesloten toestand goed zicht op de passerende schepen. Dat wordt nog versterkt doordat de brug op de noordzijde is geplaatst. Hierdoor valt er geen schaduw op de passerende schepen.

Reageer op dit artikel