nieuws

Uitbreiding Städel museum van het jaar

Architectuur

Nog geen jaar na de opening van de uitbreiding is het Städel Museum in Frankfurt uitgeroepen tot museum van het jaar 2012. Dat heeft de Duitse sectie van de internationale organisatie van kunstcritici AICA dinsdag laten weten.

Uitbreiding Städel museum van het jaar

Door de deels ondergrondse uitbreiding, een ontwerp van bureau schneider + schumacher uit Frankfurt die 34 miljoen euro heeft gekost, heeft het Städel meer ruimte gekregen voor het exposeren van hedendaagse kunst.

De kosten, 34 miljoen euro voor de nieuwbouw en 18 miljoen euro voor de sanering van de bestaande gedeelten, werden voor een substantieel deel gefinancierd met bijdragen uit de zakenwereld maar ook door de enthousiaste steun van de Frankfurter bevolking. Talloze benefietevenementen werden georganiseerd. Zichtbaar teken voor een gift was de Gele Rubberen Laars. Door deze laars te kopen kon je het project ondersteunen én je engagement voor de stad en de kunst zichtbaar maken.

Deze week loopt in het museum een expositie van tekeningen van de Italiaanse kunstenaar Rafaël (1483-1520) af. Het Städel behoort tot de musea met de belangrijkste collecties in Duitsland. Het bezit ongeveer 2700 schilderijen, 100.000 tekeningen en gravures en 600 beelden.

 

Reageer op dit artikel