nieuws

Agendatip: masterclass Li Edelkoort

Architectuur

Ter ere van het 25-jarig jubileum van het Nederlands Interieur Instituut, geeft Li Edelkoort op 24 mei een speciale Masterclass in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. In deze Masterclass geeft zij haar 25e trend forecast Interior & Lifestyle 2015.

Agendatip: masterclass Li Edelkoort

Het thema van de Trendlezing is Better another plan B. “In de afgelopen jaren is design in langzamer vaarwater terecht gekomen. Het geld stopt met rollen en daardoor wordt er minder aan research en ontwikkeling gedaan, minder prototypes gemaakt en houden we ons minder bezig met autonoom design”, stelt Li Edelkoort.

“Creatieve ontwerpers raken geïnspireerd door klassieke modernistische ideeën, alleen binnen de industriële vormgeving gebeuren nog dignen. Verandering is niet zo radicaal als de uitbarsting van creativiteit rond de millenniumwisseling.”

Terugkijken

Voorafgaand aan de lezing wordt teruggekeken in een kennismakingssessie. Omdat het Nederlands Interieur Instituut haar 25e verjaardag viert, leek het hen een goed idee om samen met Edelkoort terug te kijken naar de forecasts van de afgelopen periode. Wat hebben we gezegd en hoe is dat uiteindelijk in de maatschappij realiteit geworden? Deze begint om 10 uur. Daarna neemt Erik Kessels van reclamebureau KesselsKramer het woord, die in de lezing Een idee AUB spreekt over de kracht van een idee, creativiteit op commando, verhalen vertellen en de noodzaak van fouten maken tijdens een creatief proces.

De bijeenkomst is gratis voor leden van het NII, voor niet-leden kost deelname 50 euro. Het programma start om 9 uur en eindigt om 13 uur. 

 

Reageer op dit artikel