nieuws

Ledlandschap in Lissabon

Architectuur

In opdracht van woonwarenhuis Ikea maakte de jonge Portuguese ontwerpstudio Like Architects een tijdelijke installatie op het plein voor het Belém Cultural Centre in Lissabon, dat het potentieel van ledverlichting moet laten zien. De installatie bestaat uit eenvoudige Ikea-producten: 1200 Ledare-leds en 1200 Hemma-vloerlampen van verschillende hoogtes.

Ledlandschap in Lissabon

Het alternatieve led-landschap met de naam LEDscape is een doolhof van licht. Als de duisternis valt, worden de lampen langzaam verlicht, en pulseren ze in verschillende ritmes. Zo betrekt de installatie voor het Belém Cultural Centre bezoekers in een spel waar hun perceptie en bewustzijn van de ruimte en de installatie steeds veranderen.

Alledaagse producten

Like Architects kreeg de opdracht van het Zweedse woonwarenhuis vanwege een reeks tijdelijke installaties die zij van alledaagse, eenvoudige Ikea-producten maakten. Zo ontwierpen ze met Chromatic Screen een ruimteverdeler die bestaat uit 2000 exemplaren van Bagis, de gekleurde kledinghangers. En de installatie Frozen Trees is opgebouwd uit 2400 exemplaren van de Rationell Variera-tassenhouder.

Reageer op dit artikel