nieuws

Creative City Lab zoekt 16 topstudenten

Architectuur

Het Creative City Lab organiseert dit voorjaar het Innovatielab 020-Stadslandbouw 2013. Het evenement staat in het teken van het verduurzamen van de voedselketen. De organisatie is op zoek naar 16 topstudenten met interesse in duurzaam voedsel en gebiedsontwikkeling.

Creative City Lab zoekt 16 topstudenten

 Het doel is om een haalbare business case te ontwikkelen over stadslandbouw op een plek van ongeveer 2,5 hectare in Amsterdam-Noord. De bedoeling is dat het Stadslab een voorbeeld wordt voor stadslandbouw en dat er een beweging op gang komt waardoor er meer commerciële en duurzame stadslandbouw initiatieven worden opgezet.

Gedurende het lab werken deelnemers, stakeholders, ondernemers en bewoners aan de ontwikkeling van de business case. Het uiteindelijke doel is om de stadsboerderij daadwerkelijk te gaan realiseren op de gekozen plek.

Halverwege het lab wordt de 020-Stadslandbouwdag georganiseerd voor een breder publiek. De deelnemende studenten kunnen tijdens het innovatielab een netwerk opbouwen, kennismaken met ondernemerschap, duurzaam voedsel, gebiedsontwikkeling en stadslandbouw. Het project kan als stage of afstudeerproject worden ingezet.

CCL is voor dit lab op zoek naar 16 studenten in het laatste jaar van hun Master of HBO opleiding of die pas zijn afgestudeerd. Studenten uit verschillende studierichtingen met aantoonbare interesse in duurzaam voedsel en gebiedsontwikkeling zijn welkom.

Meer informatie over de selectieprocedure: www.creativecitylab.nl. De aanmeldingen dienen uiterlijk 28 januari binnen te zijn.

Reageer op dit artikel