nieuws

Frits Palmboom aangesteld als supervisor ZaanIJ

Architectuur

Het college van Zaanstad heeft Frits Palmboom aangesteld als supervisor ZaanIJ. In deze onafhankelijke rol adviseert hij het bestuur van Zaanstad gevraagd en ongevraagd over alle voornemens, plannen en projecten binnen het programma ZaanIJ.

Frits Palmboom aangesteld als supervisor ZaanIJ

 

 

 

ZaanIJ is onderdeel van een langdurig proces om de kwaliteit van wonen en werken in Zaanstad te vergroten. De rol van de supervisor hierbij bestaat uit het borgen van de continuïteit en kwaliteit van de ruimtelijke ontwikkeling en transformatie. Hij wordt hierin bijgestaan door Onno Vlaanderen, die in de rol van previsor vanuit de Welstandscommissie mee adviseert over de ruimtelijke kwaliteit.

Bruggenbouwer

Als opsteller van het Ruimteplan ZaanIJ heeft Palmboom laten zien te beschikken over het vermogen om de ruimtelijke opgaven binnen ZaanIJ te doorgronden en te vertalen naar spelregels voor verdere ontwikkeling. Hij wordt geroemd om zijn vermogen uiteenlopende partijen bijeen te brengen met projecten van hoge kwaliteit als resultaat. Zo was hij onder meer betrokken bij het stedenbouwkundig ontwerp van IJburg (Amsterdam), Ypenburg (Den Haag) en Leidsche Rijn (Utrecht).

Palmboom is mede-eigenaar van stedenbouwkundig bureau Palmbout Urban Landscapes.

Reageer op dit artikel