nieuws

Dutch Design Abroad: So-Il

Architectuur

‘If I can make it there, I can make it anywhere’ geldt ook voor de jonge Nederlandse architect Florian Idenburg. In New York werkt hij samen met Jing Liu aan een snel uitbreidend oeuvre onder de naam So-Il. In onze App presenteren we een niet eerder gepubliceerd profiel over hem. Idenburg geeft een kijkje in eigen keuken door middel van een videoverslag.

Dutch Design Abroad: So-Il

Met een combinatie van Nederlandse nuchterheid, een hoog arbeidsethos en een onderzoekende mentaliteit, realiseert Florian Idenburg met So-Il diverse projecten op het gebied van architectuur, stedelijke ontwikkeling en kunst. Hij is niet bang nieuwe paden in te slaan en kan daarom worden gezien als een van de meest succesvolle Nederlandse architecten die op dit moment in het buitenland werkzaam zijn.

Home movie

Idenburg vertrok in mei 2012 vanuit zijn woonplaats Brooklyn, New York, naar de woestijn van Los Angeles voor een gesprek met een mogelijke opdrachtgever. Speciaal voor de Architect Magazine App, die hier te downloaden is, maakte hij een filmpje van zijn reis naar LA.

 

Reageer op dit artikel