nieuws

Conservatoria South Bay Garden Singapore geopend

Architectuur

In het nieuwe park Bay South Garden in Singapore heeft Wilkinson Eyre Architects twee klimaat gecontroleerde conservatoria opgeleverd. De spectaculaire kassen vormen het middelpunt van de tuinen die jaarlijks 5 miljoen bezoekers moeten trekken.

Conservatoria South Bay Garden Singapore geopend

 

 

 

Het ontwerp van Wilkinson Eyre Architects bestaat uit glas en staal. Binnenin kunnen bezoekers kennismaken met de flora van de middellandse zee en van ‘the Cloud Forest’. Hoogtepunt zijn een waterval, een eeuwige bloeiende weide en trapsgewijze niveaus van verticale beplanting. Ook is er een verhoogd niveau boven de kruin van de bomen. Bezoekers kunnen dit niveau bereiken door  middel van loopbruggen .

Met de oplevering van de kassen is het eerste project gerealiseerd in de tuinen die in een gebied aan het water van Singapore liggen. Het gebied beslaat 101 hectare en kentt drie variaties Bay South, Bay-East en Bay Central.

Reageer op dit artikel