nieuws

Jubileumbijeenkomst met Herman Hertzberger

Architectuur

Architect Herman Hertzberger viert op 1 juli zijn 80ste verjaardag in het NAi met een jubileumlezing over het ontwerpen van scholen. In ‘de stad als school’ verkent hij de dilemma’s maar ook de kansen voor het schoolgebouw in de toekomst.

Jubileumbijeenkomst met Herman Hertzberger

 

Hertzberger geldt als de meest toonaangevende scholenbouwer in Nederland. Sinds de jaren zestig heeft hij hierop een belangrijke visie ontwikkeld. De sociale ruimte staat hierin centraal vanuit het geloof dat je door ruimtelijke ingrepen mensen bij elkaar laat komen, laat blijven en elkaar laat ontmoeten. Het zelfstandige schoolgebouw zal meer en meer gaan verdwijnen en plaats maken voor grotere gebouwen waarin bijvoorbeeld ook winkels, een politiebureau of een bibliotheek zijn ondergebracht. Hertzberger presenteert de ontwikkeling die hij doormaakt waarin zijn visie op de sociale ruimte ook in deze nieuwe gebouwen een plek krijgt.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt een selectie getoond van innovatieve scholen uit de NAi-collectie, met bijvoorbeeld scholen van architect Dudok en OMA. Het programma gaat van start met de documentaire De school als stad (2012) van Moniek van de Vall en Gustaaf Vos.

THEN/NOW #5: DE STAD ALS SCHOOL

 Feestelijke jubileumbijeenkomst met Herman Hertzberger
Zondag 1 juli 2012
Aanvang: 14.30 uur (aanvang film: 13:00 uur!)
Locatie: Auditorium NAi (Museumpark 25, Rotterdam)
Je kunt je helaas alleen nog aanmelden voor een plaats op de reservelijst. Hiervoor kun je mailen naar: lezingen@nai.nl

 

Reageer op dit artikel