nieuws

Start bouw OPZUID in Amsterdam

Architectuur

Het startsein is gegeven voor de bouw van appartementencomplex OPZUID op de Zuidas in Amsterdam. Het ontwerp van diederendirrix bestaat uit 46 terrasappartementen variërend van studio’s tot penthouses.

Start bouw OPZUID in Amsterdam

OPZUID ligt op de hoek van de Boelelaan en de Beethovenstraat en is onderdeel van een masterplan door Claus en Kaan.

Indeling

Het door diederendirrix ontworpen woonblok bestaat uit twee symmetrische gebouwen flankerend aan een groene binnentuin. Er zijn studio’s, stadswoningen en penthouses. Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte.

 

Getrapt

Kenmerkend voor het plan is de getrapte opbouw, waardoor het gebouw zich zowel horizontaal als verticaal opent naar de zonzijde en de Boelegracht. In aansluiting op de omgeving is de buitenzijde van het blok meer gesloten en formeler van opzet. De gevels krijgen maat en schaal door een ondiep reliëf en een patroon van horizontale gevelbanden.

 

Reageer op dit artikel