blog

Blog – Zaha x Malevich

Architectuur

In veel artikelen over de onlangs overleden Zaha Hadid wordt uitsluitend gerefereerd aan haar architectuur. Toch mogen haar schilderijen niet onvermeld blijven. Soms dienden ze ter onderbouwing van ontwerptekeningen, zoals het MAXXI museum in Rome, soms betrof het vrij werk, waarin haar fascinatie met het werk van de Russische Suprematischtische kunstenaar Malevich duidelijk aanwezig is. De wijze waarop ze ruimte, stromen en beweging weet te vangen in het platte vlak, is nog steeds bijzonder.

Blog – Zaha x Malevich

De schilderijen leggen een duidelijke link tussen haar denken en haar architectuur. Dat geeft ze een extra laag, maar ook als autonoom werk bezitten ze genoeg kwaliteit. Hieronder een selectie van haar schilderijen. Bedenk: ze zijn niet met de computer gemaakt! De meeste schilderijen hieronder zijn gemaakt rond 1990.

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel