blog

Someone Has Built It Before

Architectuur

Someone Has Built It Before, een interessante blog van de Israëlische architect Eli Inbar. Middels simpele schetsen laat hij zien waar vormentaal van hedendaagse architecten vandaan komt. Inspiratie komt namelijk vaak uit ontwerpen van recente en minder recente collega’s in het vak. Veelvuldig gebruik laat een trend zien en trends geven een beeld van een sociaal-maatschappelijke of technische ontwikkeling.

Someone Has Built It Before

 

Onderstaande tekeningen behandelen ‘het trucje‘ van de agressieve slang: een schuin op- of aflopende overhangende constructie, liefst met een groot raam op de kopgevel. Een dynamische vormentaal die vaak door Zaha Hadid gehanteerd wordt, maar ook door andere architecten. Ontwerpen van Chernikhov en Peter Eisenman zijn onder andere inspiratie daarvoor, volgens Eli Inbar.

 Jeroen Apers - Some Has Built it Before 

 Jeroen Apers - Some Has Built it BeforeJeroen Apers - Some Has Built it Before

Zie ook de weblog postpost.co en de docuserie Everything is a Remix. van Kirby Ferguson. creativity = copy + combine + transform (via Someone Has Built it Before)

Reageer op dit artikel