artikel

Gelderlandplein winkelcentrum van de Zuidas

Architectuur

Afgelopen jaar vond de opening van winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam plaats. Wat ooit begon als een buurtvoorziening voor Buitenveldert, is dankzij de betrokkenheid van eigenaar Kroonberg Groep en architect Rijnboutt uitgegroeid tot een bestemming voor ‘tout Amsterdam’. Grootste troef ervan is het publieke interieur waarin het winkelen wordt gepaard aan de ervaringen die bewoners en bezoekers kunnen opdoen en appreciëren. Het maakt de stad tot een huis voor zijn bewoners en bezoekers.

Gelderlandplein winkelcentrum van de Zuidas
foto Kees Hummel

Gelderlandplein is een winkelcentrum waar je uitgebreid fun en functioneel kunt winkelen. Van een brood bij Albert Heijn of taart bij Huize van Wely tot de mooiste kleding bij Modehuis Blok, Pauw, Rick Moorman of Mango. Door de werelden van food & fashion, leisure en horeca samen te brengen, biedt Gelderlandplein ook een bestemming waar beleving centraal staat. Zij sluit daarmee aan op een stedelijke traditie in winkelen, die je in Parijs voor het eerst tegenkomt.

Op 15 februari bracht de redactie een projectbezoek aan Gelderlandplein.

Dit artikel is eerder verschenen in het Retail nummer van de Architect, lees hieronder het volledige en aangevulde stuk.

Reageer op dit artikel