nieuws

Inschrijving Nationale Staalprijs 2018 geopend

Techniek

De inschrijving voor de Nationale Staalprijs 2018 is gestart. Deelnemen is mogelijk in de categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen en openbaar kunstbezit. Daarnaast dingen alle inzendingen mee naar de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal.

Inschrijving Nationale Staalprijs 2018 geopend
Het Nationaal Militair Museum is een ontwerp van Felix Claus Dick Van Wageningen Architecten in samenwerking met H+N+S Landschapsarchitecten, Kossmann.dejong en Heijmans. Foto Christian Richters

De Nationale Staalprijs is de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal, bestemd voor inspirerende toepassingen van staal in de bouw. Deelname aan de editie 2018 staat open voor projecten, zowel nieuwbouw als renovatie, die in 2017 of 2016 zijn opgeleverd of in gebruik genomen. Ook projecten in het buitenland kunnen meedoen. Bij deze projecten dienen minimaal twee projectpartners (opdrachtgever, architect, constructeur, aannemer en/of staalbouwer) van Nederlandse komaf te zijn.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Janneke Bierman van Bierman Henket Architecten waarin verschillende belangrijke disciplines van de Nederlandse bouw zijn vertegenwoordigd. De jury Nationale Staalprijs 2018 bestaat uit onder andere uit Cobouw-collega Ad Tissink en Vincent Taapken (New Industry Development).

De jury kan in elk van de vijf deelnamecategorieën een of meerdere projecten nomineren voor een Nationale Staalprijs 2018. Daarnaast kan de jury uit alle inzendingen een of meerdere nominaties selecteren voor de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018.

Uit de genomineerden kiest de jury de winnaar(s) van de Nationale Staalprijs 2018 per deelnamecategorie en de winnaar(s) van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018.

Inschrijven kan tót 11 mei 2018 op www.nationalestaalprijs.nl/inschrijven

Bekendmaking van de prijswinnaars volgt in oktober tijdens de Nationale Staalbouwdag 2018.

 

Bekijk de uitslag van de Staalbouwprijs 2016

 

Winnaars Nationale Staalprijs en Duurzaamheidsprijs 2016

 

 

Reageer op dit artikel