nieuws

Oproep Amsterdam Light Festival 2017-2018

Techniek

Het Amsterdam Light Festival 2016-2017 is nog bezig, maar de organisatie buigt zich alweer over de editie van volgend jaar. Dan staat het festival geheel in het teken van het thema ‘existentieel’. De organisatie roept kunstenaars, ontwerpers, architecten en studenten op om hun creatieve ideeën in te sturen voor deze nieuwe editie.

Oproep Amsterdam Light Festival 2017-2018

Voor de wandelroute Illuminade is het Amsterdam Light Festival op zoek naar installaties die de existentiële kwaliteiten van licht zichtbaar maken. De interpretatie van de kunstenaar brengt deze kwaliteiten in beeld. Tegelijkertijd nodigt de installatie uit om aan te raken en doorheen te bewegen.

Voor de vaarroute Water Colors is de organisatie op zoek naar kunstwerken die de essentiële elementen van het licht verbinden met de existentiële behoeften en dromen van de mens. Op deze manier maakt de installatie de bezoeker bewust van zijn of haar eigen bestaan. De concepten leggen niet alleen een verbinding met het water van de Amsterdamse grachten, maar ook met de stad, inwoners en bezoekers.

Light Festival

Inspiratie
Inspiratie opdoen voor een inzending kan nu nog tijdens het huidige Amsterdam Light Festival. De wandelroute Illuminade is nog tot aanstaande te zien. De vaarroute Water Colors is tot en met 22 januari verlicht.

Inzenders hebben tot 31 januari de tijd om een eigen idee in te sturen voor het Amsterdam Light Festival 2017-2018. Op 17 februari maakt de jury bekend welke inzendingen doorgaan naar de tweede ronde. De uiteindelijke selectie van de 30 deelnemende kunstenaars vindt plaats op 4 april.

Reageer op dit artikel