nieuws

Future Flux en RDM Makerspace lanceren Open Workspace

Techniek

Future Flux en RDM Makerspace zoeken samen met RAMLAB voor hun nieuwe project waarin ze Open Workspaces creëren, creatieven, kunstenaars, ontwerpers, creatieve ondernemers of studenten met een fascinatie voor 3D printen. Ben je op zoek naar een innovatie werkplaats dan kan je tot 1 maart een plan insturen en zo kans maken op een plek tijdens de eerste editie van Open Workspace in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam.

Future Flux en RDM Makerspace lanceren Open Workspace

RAMLAB onderzoekt staal 3D printen op grote schaal, voornamelijk voor maritieme toepassingen. Speciaal voor Open Workspace zal RAMLAB twee maanden meewerken voor het realiseren van creatieve plannen. Op dit moment staan er twee WAAM (Wire Arc Addivitve Manufacturing) systemen in het Innovation Dock: één opstelling van vier bij drie meter heeft een manipulator die massieve structuren kan printen. De andere robot kan over een rails van zes meter schuiven om ook langere structuren te lassen. Met dit systeem kunnen objecten worden gemaakt met een omvang van meer dan 1,5 m3. Kennis over de aansturing van deze systemen is overigens niet noodzakelijk. Makers kunnen zich in hun plan dus volledig op de creatieve kant storten.

Future Flux 2017

Het resultaat van twee maanden werk wordt gepresenteerd tijdens Future Flux 2017 van 2-4 juni in de Onderzeebootloods op RDM. Een nieuw Rotterdams festival van en met creatieve makers, waarin wordt gezocht naar nieuwe verbindingen tussen mens, technologie, industrie en kunst. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt.

Flux

Meedingen naar een werkplek

Wie aan de slag wil in RAMLAB stuurt voor 1 maart 2017 een kort CV, een korte beschrijving van zijn idee en beeldmateriaal ter illustratie naar: info@futureflux.nl, o.v.v. Open Workspace.

Uiterlijk 3 april 2017 wordt bekend gemaakt welke plannen uitgekozen zijn.

Reageer op dit artikel