nieuws

Zeven objecten Transformatieplein bekend

Techniek

De eerste objecten die in aanmerking komen voor een pitch door architecten op het Transformatieplein zijn bekend. Het Transformatieplein is onderdeel van de Provada die plaatsvindt van 7-9 juni 2016 in RAI Amsterdam.

Zeven objecten Transformatieplein bekend

De gemeente Utrecht heeft twee panden voorgedragen voor het Transformatieplein. Het eerste is een pand in de binnenstad: de Westerkerk, met de adressen Catharijnekade 9 en Bergstraat 54. Het gebouw is gemeentelijk monument, het orgel is een rijksmonument. Het tweede is een pand in Maarssenbroek (onderdeel van U10, gemeenten rond Utrecht), aan Planetenbaan 100. Hier is enige tijd een flexwerkorganisatie in gehuisvest geweest onder de noemer Meeting Plaza.

Ook Den Haag komt met twee panden. Het pand aan Koninginnegracht 19-21 telt 5.000 m2 kantoorruimte en beschikt over 42 parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw Batavia aan Laan van Nieuw Oost Indië 123-127 is eigendom van stichting Bewaarder Vastgoedfonds Mpc Holland 58.

Rotterdam

Rotterdam stelt de kantoorpanden aan De Hang 5-6 voor. Deze zijn 1.735 m2 groot. Ze staan niet ver van de Markthal en de Beurstraverse (de koopgoot).

Amsterdam komt met de Leeuwenburg, een kantoorgebouw aan Weesperzijde 190, 61.000 m2 groot. Momenteel is het verhuurd aan de Hogeschool van Amsterdam. Eigenaar is Vastint Netherlands, die het pand in april 2015 verwierf voor circa 61 miljoen euro. De Leeuwenburg maakt deel uit de kantorenlocatie De Omval, waartoe ook de Rembrandtoren behoort. De tweede Amsterdamse inzending is B. Amsterdam, de oude typemachinefabriek van IBM aan Johan Huizingalaan 763a. In totaal gaat het om 12.000 m2 ruimte, waarvan 1.600 m2 dakterras en 3.400 m2 evenementenruimte. Het pand telt ruim 200 startups. Een van de huurders is IBM.

Architecten die een pitch willen houden voor een van deze panden kunnen zich melden via Transformatieplein.

Binnenkort worden meer objecten bekend. Het streefaantal is twaalf.

 

Reageer op dit artikel