nieuws

Opening Zandzakkenpaviljoen in Cascadepark Almere

Techniek

Afgelopen week opende Annemarie Jorritsma in Almere Poort het nieuwe BuurT-Thuis Khalili van Inspiratie Inc. Het paviljoen is het eerste groene en duurzame kunstwerk in Nederland dat met deze bouwtechniek is gebouwd. Kunstenaars, vrijwilligers, kinderen en buurtbewoners hebben allemaal geholpen bij de bouw van de nieuwe ontmoetingsplek.

Opening Zandzakkenpaviljoen in Cascadepark Almere
????????????????????????????????????

 

Het zandzakkenpaviljoen BuurT-Thuis Khalili is een nieuwe plek voor interculturele ontmoeting in het Cascadepark in Almere Poort. Het buurthuis is een locatie waar omwonenden en lokale organisaties activiteiten kunnen organiseren en elkaar kunnen ontmoeten.

Zandzakken constructie
BuurT-Thuis Khalili is vijf meter hoog en bestaat uit een constructie van gestapelde zandzakken, prikkeldraad en een afwerking van leem. Deze natuurlijk bouwtechniek is afkomstig van de architecten Gernot Minke en Nader Khalili. Het is het eerste gebouw in Nederland dat met deze techniek is gebouwd.

De bouwtechniek staat bekend als een methode die het mogelijk maakt om op een goedkope manier in een korte tijd een sterke constructie te bouwen. In Almere is dan ook met de hulp van kunstenaars, vrijwilligers, kinderen en buurtbewoners in slechts 65 dagen tijd het gehele buurthuis neergezet. Dit maakt de mogelijkheden van bottom-up projecten duidelijk.  

 

 

 

Actie abonnement de Architect

Wat vind jij van het gebruik van zandzakken als bouwtechniek?

Reageer op dit artikel