nieuws

Ontwerpprijsvraag ‘Breng duurzaam licht naar Afrika’

Techniek

De zonne-lamp van Little Sun is door Velux aangewezen als inspiratiebron voor de ontwerpwedstrijd ‘Natural Light’ die is uitgeschreven ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Velux Groep. Designstudenten wereldwijd zijn uitgenodigd een speciale editie van de lamp te ontwerpen en hiermee duurzaam licht naar gemeenschappen te brengen die geen toegang hebben tot elektriciteit.

Ontwerpprijsvraag ‘Breng duurzaam licht naar Afrika’

 

Het winnende ontwerp zal in productie worden genomen en net als de originele Little Sun zonnelamp (Little Sun is een maatschappelijke bedrijf opgericht door Olafur Eliasson en Frederik Ottesen) via plaatselijke verkoopagenten worden verkocht tegen betaalbare prijzen aan mensen in Afrikaanse gemeenschappen, wat lokale werkgelegenheid en lokale winst genereert.

 Little Sun Lamp prijsvraag Velux

Studenten hebben tot 15 maart 2015 om hun ontwerpen in te sturen.

Meer informatie

 Little Sun Zonnelamp ontwerpprijsvraag Velux 

Reageer op dit artikel