nieuws

Nul-op-de-meter in de zorg door visie, renovatie en training

Techniek

Bouwers denken na over vergaande constructies om zorgvastgoed te verduurzamen, in sommige gevallen tot nul op de meter. Voorstellen variëren van het trainen van bewoners en personeel in de omgang met het gebouw, tot het ondersteunen van zorginstellingen bij het maken van een toekomstvisie.

Nul-op-de-meter in de zorg door visie, renovatie en training

Naast deze ideeën, zijn bouwers ook bereid om te helpen bij de financiering, en bieden zij dertig jaar onderhoud aan.

Dit blijkt uit inzendingen voor de Kansdag voor Zorgvastgoed, die op woensdag 18 juni wordt gehouden. Onder andere een samenwerkingsverband van Buro SBH, ingenieursbureau DGMR, Van Wijnen en installateur Kuijpers en een consortium van IAA architecten, Wiecherink Raadgevend Ingenieursbureau, Dura Vermeer, Eneco en Linthorst Installatietechniek hebben voorstellen ingestuurd. Het initiatief komt van Platform31.

‘De nieuwe ouderen zijn geen fossielen maar duurzamen’, zo stelt een van de deelnemende consortia. Een aantal andere quotes: ‘Scheiden van wonen en zorg is goed’. ‘De hulpbehoevende klant staat centraal bij de zorgaanbieder, de woon behoevende klant bij de vastgoedaanbieder’ en ‘Wij willen graag transparant werken.’

Alle inzendingen zijn te vinden op kansenvoorzorgvastgoed.nl

Reageer op dit artikel