nieuws

Transformatie kantoorpand met standaardelementen

Techniek

Een onooglijk pand is het eigenlijk, Brinkwal 7 in Nieuwegein. Dat wil adjunct-directeur Gert-Jan Bezemer van de Papendrechtse aannemer VORM best toegeven.

Transformatie kantoorpand met standaardelementen
NIEUWEGEIN – Exterieur van een door bouwbedrijf transVorm tot jongerenwoningen omgebouwd schoolgebouw. In opdracht van woningcorporatie Jutphaas Wonen, is in samenwerking met A3 Architecten, VIAC Installatie adviseurs en EGM adviseurs het leegstaande tandartsenopleidingscentrum De Brinkwal omgebouwd tot een appartementencomplex voor 25 studentenkamers. Met scheidingswanden zijn de grote ruimtes opgedeeld in starterswoningen die uit 2 etages […]

 

 

Toch meldden zich liefst 600 starters voor de 25 appartementen die dochteronderneming TransVORM ‘legoliseert’ in het voormalige opleidingsgebouw. “Dat toont aan dat er een enorme behoefte is aan eenvoudige, betaalbare woningen.”

In tien weken tijd wordt het voormalige tandtechnische opleidingspand van 1.900 vierkante meter getransformeerd tot wooncomplex voor jongeren. Dat kan dankzij wat Bezemer ‘industrieel maatwerk’ noemt: werken met een beperkt aantal geprefabriceerde standaardelementen. Bezemer: “Zo kunnen wij Brinkwal 7 transformeren voor 700 euro per vierkante meter.”

Daarbij blijft het gebouw zoveel mogelijk in takt. Bezemer: “We gaan uit van het bestaande. De toekomstige huurders, die nauw zijn betrokken bij de transformatie, vinden de bestaande ruwe betonnen plafonds prachtig. En ook een epoxyvloer in de badkamer is geen probleem.”

Ecobouw

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de gratis toegankelijke kennisbijeenkomst Ecobouw gehouden. De organisatie is in handen van Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt. Vooruitlopend op het evenement worden in Cobouw diverse sprekers geïnterviewd. Daarnaast worden vragen over de financiering van verduurzaming behandeld. Meer informatie op www.ecobouw.net

 Ecobouw 

 

Reageer op dit artikel