nieuws

Huurhuis verbruikt meer elektriciteit

Techniek

Ondanks talloze energiebesparende maatregelen neemt het elektriciteitsverbruik in huurwoningen toe. Dat blijkt uit een rapport van corporatiekoepel Aedes over de stappen die corporaties maakten met het energielabel. Het elektriciteitsverbruik nam toe met 1,4 procent.

Huurhuis verbruikt meer elektriciteit

De elektriciteitsrekening stijgt onder andere door het aantal mechanische ventilatiesystemen en systemen, zoals warmteterugwinning, zegt een woordvoerder van Aedes. Niet goed geïnstalleerde of slecht werkende warmte-koudeopslagsystemen hebben ook een negatief effect op de energierekening, legt de woordvoerder uit: ‘Dan heb je te maken met systemen die de hele dag water uit de grond oppompen en terugpompen. Soms vraagt dat zo veel elektriciteit dat het milieueffect voor een deel teniet wordt gedaan.’

Reageer op dit artikel