nieuws

Metalen gevel warmt gebouw efficiënt op

Techniek

De opwarming van lucht achter een metalen gevel wordt door een nieuw systeem van Tata Steel efficiënt en slim opgevangen. De ventilatielucht moest voorheen vaak mechanisch worden opgewarmd. Colorcoat Renew SC verwarmt de verse lucht door middel van zonne-energie en reduceert zo het energieverbruik.

Metalen gevel warmt gebouw efficiënt op

De buitenste laag van de gevel Colorcoat Renew SC bestaat uit een microgeperforeerde gevelplaat. Alle zijdes van de gevel worden luchtdicht afgewerkt. Een ventilator creëert onderdruk, zodat de buitenlucht via de perforaties in de spouw wordt gezogen. De zon warmt de plaat op. Met een hoog rendement wordt zo de lucht achter de gevelplaat ook opgewarmd. Deze stijgt op en kan direct het bouw in geleid worden of aan een verwarmingstoestel worden toegevoegd.

Optimalisatie

Een belangrijk onderdeel van dit nieuwe product is de optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid van het product. Met speciaal ontwikkelde software van Tata Steel kan er een ontwerp gemaakt worden waarbij rekening wordt gehouden met afmetingen, kleur, het gebouw, het perforatiepatroon en de klimaatcondities. Daarnaast zal een automatisch aansturingssysteem na oplevering continu het energieverloop monitoren ten behoeve van de optimalisatie van het systeem.

 

Reageer op dit artikel