nieuws

Internationale belangstelling voor waterplein

Techniek

Er bestaat steeds meer internationale belangstelling voor het plan om in Rotterdam het Bethemplein ondergronds te gebruiken als buffer voor overvloedig regenwater. Verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen (D66) geeft vandaag het startsein voor de aanleg van het ontwerp van de Urbanisten waar bij hevige regenval 1700 kubieke meter water kan worden vastgehouden.

Internationale belangstelling voor waterplein

 

Met dit idee is de havenstad door de Europese Commissie aangewezen als voorbeeldstad. Hierdoor komen steeds meer delegaties van Europese steden naar Rotterdam om kennis te maken met deze oplossing van de gevolgen van de klimaatverandering. De ruimte onder het plein (8500 badkuipen groot) is nodig om overvloedige regenval te kunnen opvangen.

“Wij ontvangen maandelijks enkele internationale delegaties van allerlei overheden, wetenschapsinstituten en media om onder meer naar de plannen over het waterplein te komen kijken”, zegt Van Huffelen. De Rotterdamse aanpak is ook een voorbeeld in het netwerk van steden die in een delta liggen, Connecting Delta Cities. Daarin zitten onder meer steden als Ho Chi Minh Stad, Londen, New Orleans en Sao Paulo.

ANP

Reageer op dit artikel