artikel

Houten gevels in Stack & Duet Haarlem

Techniek

Een houten woonomgeving voor de eerste stappen op de huizenmarkt. Een combinatie van het appartementencomplex bekleed met SafeWood Select en de rijwoningen bekleed met WaxedWood Siberisch lariks wat zorgt voor een veilige omgeving.

Houten gevels in Stack & Duet Haarlem

tekst: Foreco

Houten woonomgeving voor de eerste stappen op de huizenmarkt

Stack & Duet Haarlem zijn 2 gebouwen met 98 appartementen voor starters en 14 eengezinswoningen. Stack is ontworpen voor de starters on track (Stack). Het bijzondere aan deze appartementen is de centrale WiFi-voorzieningen en de deelauto’s voor de bewoners. In de eengezinswoningen Duet kan de begane grond gebruikt worden als bedrijfsruimte en op de eerste verdieping is de woonomgeving waarmee wonen en werken wordt gecreëerd(Duet).

Veilige in- en uitloop

SafeWood® Select Siberisch lariks met een fijnbezaagde zichtzijde is toegepast voor de bekleding van de appartementen van Stack. Hierdoor krijg je een mooi contrast ten opzichte van de stenen gevelbekleding. De brandveilige houten delen zijn gebruikt voor de galerijen, zodat de mensen veilig bij hun appartement kunnen komen. Doordat de brandvertragende behandeling vast in het hout zit hoeft er geen aparte coating op het hout aangebracht te worden en is het onderhoudsvrij. Hierdoor blijft de mooie natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Dit sluit mooi aan bij de Duet woningen waarvoor ook veel hout is gebruikt.

Natuurlijke overloop van gebouw naar tuin

Voor de eengezinswoningen is gekozen om WaxedWood® Siberisch lariks met fijnbezaagde zichtzijde toe te passen. De lagere woonblokken hebben dezelfde hoogte als de bestaande woningen in de omgeving. Het binnenterrein is tuin waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Door het toepassen van Siberisch lariks is er een natuurlijke omgeving gecreëerd. Door de prachtige verkleuring van Siberisch lariks krijgt de tuin in de loop van de tijd verschillende aanzichten.

Opdrachtgever: HBB Groep
Ontwerpbureau: Mulderblauw Architecten
Oplevering: mei 2017
Leverancier: Foreco (houten gevels)

Foto's

Reageer op dit artikel