nieuws

Team 5+ mag site Papenvest in Brussel renoveren

Stedenbouw

Team 5+ mag site Papenvest in Brussel renoveren
Beeld via Bouwkroniek.be

Team 5+, met onder meer MDW Architecture uit Brussel en LAN uit Parijs, mag de plannen maken voor de renovatie van de wijk van de ‘vijf blokken’ aan Papenvest in Brussel, schrijft Bouwkroniek.be op haar website. Het project omvat 350 sociale en middenklassewoningen, collectieve voorzieningen en kwalitatieve diensten.

Het project begint met de afbraak van de 314 bestaande sociale woningen in twee fasen. Daarna worden 350 nieuwe woningen opgetrokken: 210 sociale woningen beheerd door de Brusselse Woning en 140 middenklasse woningen beheerd door de Grondregie van de stad Brussel. De nieuwbouw omvat verschillende types woningen, met één tot vijf slaapkamers. Alle appartementen zullen een privéterras hebben. Er worden ook gemeenschappelijke tuinen voorzien voor de meeste gebouwen.

In het project is ook een nieuwe sporthal opgenomen met, onder andere, een groot terrein voor minivoetbal- en handbalwedstrijden alsook twee zalen voor vechtsporten en gymnastiek. Tijdens de hele duur van de werkzaamheden blijft het mogelijk om te sporten. De oude sporthal wordt pas afgebroken op het moment dat de nieuwe sporthal klaar is voor gebruik. De collectieve voorzieningen bestaan o.m. uit een ontvangstruimte voor senioren, lokalen voor kinderopvang en vele fietsstallingen.

Lees verder www.bouwkroniek.be

Reageer op dit artikel