nieuws

Neutelings Riedijk aan de slag in Heist (B)

Stedenbouw

Neutelings Riedijk aan de slag in Heist (B)
Beeld Neutelings Riedijk Architecten (via De Tijd)

Op het Heldenplein in Heist (B) verrijzen binnenkort twee woontorens: een van twintig verdiepingen en een van zeven, allebei met winkels op de gelijkvloerse etage, dat schrijft De Tijd op haar website. Daarnaast komt er nog een derde, kleiner gebouw, bedoeld voor horeca. Een ondergrondse parkeergarage verbindt de drie met elkaar. Het ontwerp is van het Rotterdamse Neutelings Riedijk.

De torens maken deel uit van een groter project dat Heist een volledig nieuwe entree bezorgt. De huidige Elizabetlaan – waarlangs je nu Heist binnenrijdt – wordt een wandelboulevard. Zo wordt ook de rest van Heist meer bij de kust betrokken omdat de Elizabethlaan in zijn huidige vorm nog te veel een fysieke barrière vormt.

Met zijn ongeveer 60 meter wordt de Heldentoren in één klap een van de hoogste torens aan de Belgische kust. Dat moet helpen om Heist uit de schaduw van Knokke te halen als ondergeschoven broertje.

Volgens de bron De Tijd begint de bouw van de woontorens aan het Heldenplein in het voorjaar van 2020. In twee jaar tijd moet het project klaar zijn.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel