nieuws

Vier projecten strijden om StiB Award 2019

Stedenbouw

Vier projecten strijden om StiB Award 2019
De winnaar van de StiB Award 2018: Zwemcentrum Rotterdam-Zuid door Kraaijvanger Architects. Beeld Ronald Tilleman

De initiatiefnemers van de Steden in Beweging (StiB) Award 2019 hebben vier projecten genomineerd voor deze onderscheiding.

Het gaat om de projecten Imagewharf in Amsterdam (Steengoed, Imagewharf), Cultuurcentrum Zinder in Tiel (Gemeente Tiel, De Zwarte Hond, Gebr. Van Kessel, Van Hattum en Blankevoort, Stam + De Koning, Homij Technische Installaties en Facilicom Services Group), Noordgebouw in Utrecht (Dura Vermeer en Vorm Ontwikkeling) en Rhapsody in West in Amsterdam (SBB – M.J. de Nijs, Tangram Architekten).

De Award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De verkiezing is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het vakblad Vastgoedmarkt.

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 6 juni 2019 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Vakjury

De vijfkoppige vakjury wordt gevormd door bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel, directeur Vastgoed Nicole Maarsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw (TU Delft), architect/eigenaar Robert Winkel van Mei Architects en Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

De prijs ging in 2018 naar het gebiedsontwikkelingsproject Zwembad Hart van Zuid in Rotterdam. In 2017 won het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 viel het project De Hallen in Amsterdam in de prijzen, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Sinds 2016 draagt Syntrus Achmea de prijs.

Lees ook

Transformatieplein 2017: Gebiedsbezoek Rotterdam Central District

Reageer op dit artikel