nieuws

NIO architecten bouwt brug The Fifth Element in Italië

Stedenbouw

NIO architecten bouwt brug The Fifth Element in Italië

Over de drukke weg tussen Florence en Pisa in Prato komt een fiets en voetgangersbrug. Het ontwerp voor ‘The Fifth Element’ als verwijzing naar het tot nu ontbreken van een fietsverbinding op deze belangrijke fietsroute in Prato, is afkomstig van NIO architecten.

NIO beschrijft de brug als ‘een noodzakelijk, functioneel element’ dat tegelijkertijd zodanig tot de verbeelding spreekt dat de stad Prato het ontwerp als logo wil gebruiken om haar ‘groene’ imago neer te zetten. Wethouder Valerio Barberis zegt over het ontwerp: ‘De brug van Maurice Nio belichaamt alle acties die de gemeente de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld,  stedelijke duurzame mobiliteit, hedendaagse esthetiek, innovatie, 5g-technologie en respect voor het milieu.

The Fifth Element by Maurice Nio

Met zijn constructie gaat de nieuwe fiets- en wandelbrug een relatie aan met het door het architectenbureau ontworpen Pecci kunstcentrum in Prato. Sensing the Waves dankt zijn naam aan het feit dat het gebouw één grote sensor is die de huidige en toekomstige stromingen aanvoelt, absorbeert en uitstraalt op het gebied van kunst, muziek, film, educatie en food. De nieuwe brug zorgt voor een veilige verbinding tussen de grote parkeerplaats aan de overzijde van de autoweg met het kunstencentrum.

Nederland

In Nederland is NIO bekend van onder ander The Cyclops (geluidswalwoningen in Diependaal), Flower Power (tunnels en bushaltes voor Zuidtangent), Busstation The Amazing Whale Jaw in Hoofddorp en de ophaalbrug Prayer of Shadow Protection over het Amstel-Drechtkanaal in Vrouwenakker.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel