nieuws

MLA+ en Atelier Loidl Landschaftsarchitekten winnen competitie woonwijk Berlijn-Lichtenberg

Stedenbouw

MLA+ en Atelier Loidl Landschaftsarchitekten winnen competitie woonwijk Berlijn-Lichtenberg
Woonwijk Berlijn-Lichtenberg door MLA+ en Atelier Loidl Landschaftsarchitekten

MLA + heeft samen met Atelier Loidl Landschaftsarchitekten het stedenbouwkundig ontwerp gewonnen voor een nieuwe woonwijk in Berlijn-Lichtenberg, in het noordoosten van de stad. Het plan omvat ongeveer 1800 appartementen, een school en een aantal commerciële ruimtes.

Het ontwerp voor de nieuwe woonwijk in Berlijn-Lichtenberg is geïnspireerd op het model van de traditionele binnenplaats, die zo herkenbaar is voor de stad. De buitenste randen van het complex vormen een effectieve bescherming tegen het lawaai uit de omgeving. Zo ontstaan prettige en groen binnenruimtes voor zowel de bewoners als het publiek.

Langs de randen van het plan bieden strategisch geplaatste pleinen effectieve verbindingen met de openbare ruimtes in aangrenzende wijken. De twee centraal gelegen semi-openbare binnenplaatsen stimuleren ontmoetingen tussen buren en fungeren tegelijkertijd als herkenningspunten.

Foto's

Reageer op dit artikel