blog

Blog – Beijing Daxing International Airport door Zaha Hadid Architects

Stedenbouw

Blog – Beijing Daxing International Airport door Zaha Hadid Architects

Door Jeroen Apers – Ondertussen aan de andere kant van de wereld: Beijing Daxing International Airport is een enorm complex gebouwd aan de rand van Beijing, China, van meer dan 220.000 ton staal, met een prijskaartje van bijna 14 miljard dollar, en zal in september 2019 worden opgeleverd.

Het ontwerp van Zaha Hadid Architects – aangekondigd als ’s werelds grootste single-terminal luchthaven – zal Beijing’s tweede internationale luchthaven zijn, en ontwikkelaars hopen dat het de druk op overbelaste bestaande reisopties zal verlichten. Tegen 2025 zal Daxing in staat zijn om maar liefst 72 miljoen passagiers per jaar te bedienen.

 

Reageer op dit artikel