Project

WW Office Building

Geen categorie

Onlangs renoveerde Powerhouse Company het kantoorgebouw Willemswerf, een van de Rotterdamse iconen aan de Boompjes langs de Maas. Het architectenbureau creëerde een lobby waarin de sfeer van een high-end hotel, een restaurant en een koffiebar samenkomen.

WW Office Building

De Willemswerf werd in 1988 ontworpen door Wim Quist, een van de belangrijkste naoorlogse architecten. Powerhouse Company heeft het souterrain en de begane grond getransformeerd als onderdeel van een opdracht waarbij elk van de 24 verdiepingen in de komende jaren wordt gerenoveerd. Het behoud van het karakter van het gebouw staat binnen het ontwerp centraal, waarbij de beheersing van materiaal, de ruimtelijke kwaliteiten en detaillering van het oorspronkelijke ontwerp bewonderd werden. Deze elementen zijn in het nieuwe ontwerp zodanig getransformeerd dat ze voldoen aan de eisen van de toekomst.

Vanaf de straat heeft de bezoeker, door de vernieuwde glazen wand, uitzicht tot aan de wenteltrap. Een nieuwe spiegelwand benadrukt de route via de trap naar de lobby op de begane grond, terwijl de liften worden gekenmerkt door de zwarte deuren in een gouden omlijsting. Via de wenteltrap komt de bezoeker de lobby binnen waarboven een speciaal voor dit project ontworpen lichtobject haar stempel drukt op de lobby. Clusters van klassiek modernistische banken, fauteuils en salontafels vormen de ontmoetingsruimte, een ruimte om zaken te doen in een informele, rustige en sfeervolle omgeving. Marokkaanse tapijten en staande lampen geven intimiteit aan elk van de zitjes.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Boompjes 40
  • Plaats Rotterdam
  • Projecttitel WW Office Building
  • Projectarchitect(en) S. Apperlo
  • Toeleveranciers false
  • Voorlopig ontwerp 01-09-2015
  • Definitief ontwerp 01-09-2015
  • Aanvang bouw 28-08-2015
  • Oplevering 01-09-2015
  • Opdrachtgever ASR
  • Ontwerpbureau Powerhouse Company
Reageer op dit artikel