Project

Woonhuis Tilburg

Geen categorie

Deze woning vervangt een serie van 3 oude, smalle pandjes aan het Smidspad. Hierdoor kon een woning evenwijdig aan de straat in de breedte worden gecreëerd en bleef er meer ruimte over voor de tuin.

Woonhuis Tilburg

Het ontwerp is aan de straatzijde tamelijk gesloten. Dit vanwege de privacy aan het smalle straatje. Er is geen voortuin die als buffer dienst doet. Aan deze kant zijn dan ook alle voorzieningen geplaatst zoals de toiletten, de badkamer, bergingen, de trap en gangen.

 

De moderne gevel kent -behalve de traditionele baksteen als hoofd materiaal- enkele klassieke elementen in de natuurstenen plint en de detaillering van de voordeur. Hiermee wordt de relatie gelegd met de karakteristieke lint bebouwing aan het Smidspad. De ramen op de verdieping grijpen over het dak heen en gaan over in lichtstraten, waardoor aan deze kant toch voldoende licht tot diep in de woning valt.

 

De achterzijde is veel opener van karakter. Deze gevel is vrijwel geheel van glas, waarmee alle verblijfsruimten (woonkamer, keuken en slaapkamers) georiënteerd zijn op de tuin. Op de verdieping middels (Franse) balkons en op de begane grond middels enkele schuifpuien en een royaal terras.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Smidspad 16-20
  • Plaats Tilburg
  • Projecttitel Woonhuis Tilburg
  • Projectarchitect(en) Wil Habraken en Wil Smulders
  • Aannemer Bouwbedrijf van Bommel
  • Toeleveranciers false
  • Definitief ontwerp 01-03-2005
  • Aanvang bouw 02-12-2014
  • Ontwerpbureau HSH architecten
Reageer op dit artikel