Project

Villa PandABrinkman

Geen categorie

De woning voor de familie Brinkman op het Rieteiland-Oost is in nauwe samenwerking tussen de opdrachtgevers en architect ontstaan. Door zowel de familie Brinkman als de architect werden schetsen, ontwerpen, maquettes, eisen, beelden, wensen, materialen en ideeën aangebracht, die samen met het wensenpakket gezamenlijk werden vertaald in de sculpturale woning die er uiteindelijk is verrezen.

Villa PandABrinkman

Inspiratie voor het zoeken naar zichtlijnen, bezonning, windrichtingen en oriëntatie, deze gaven het ontwerp mede vorm. Door per bouwlaag en gevel goed te kijken naar de naastliggende percelen en omrandingen van water en groen in de openbare ruimte, is de woning optimaal ontworpen in relatie tot zijn omgeving. Vanaf elke bouwlaag is zodoende, in combinatie met de zonneterrassen een optimaal woonklimaat ontstaan, waardoor ook buiten genoten kan worden van landelijk-en stadse omgeving.

Door te kiezen voor een houten Western Red Cedar gevel gaat de woning op in de groene omgeving. De houten bekleding van de woning is rondom het geboetseerde sculpturale hoofdvolume gedrapeerd, welke mede is ontstaan vanuit elke geoptimaliseerde bouwlaag. De krachtige, ruige en stoere vorm, krijgt door het horizontaal en verticaal verwerkte hout in wild verband en verschillende breedtes een mooie duurzame en natuurlijk verouderend karakter.

De afwerkingen in materialen en detaillering, samen met het moderne comfort, maken de woning compleet. De lift ,maakt de villa levensloopbestendig, een mooie sculpturale ronde betonnen trap en de jacuzzi op het dakterras vormen samen met de architectuur de blikvangers van dit huis. Weggedetailleerde buitenzonwering, slimme en onderhoudsvriendelijke materialen-en  domotica zijn onopvallende extra’s.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Larikslaan 3
  • Plaats Amsterdam
  • Projecttitel Villa PandABrinkman
  • Projectarchitect(en) Gert-Jan v.d. Berge
  • Toeleveranciers false
  • Programma Rieteiland-Oost Amsterdam
  • Voorlopig ontwerp 30-08-2013
  • Definitief ontwerp 30-08-2013
  • Aanvang bouw 19-12-2013
  • Oplevering 16-11-2012
  • Opdrachtgever Paul Brinkman
  • Ontwerpbureau buroSALT
Reageer op dit artikel