Project

Villa IJsselstein – E V A architecten

Geen categorie

Een bijzondere kap bekroont een nieuwe villa van E V A architecten. Als afgeleide van twee lessenaarsdaken is de vorm in de lengterichting ontworpen. Naast het exterieur wordt ook het interieur door de kap bepaalt. Verschillende vides bieden doorzichten naar het dak. Zo worden de twee lagen verbonden in een ruimtelijk plan.

Villa IJsselstein – E V A architecten

Op de begane grond bevinden zich riante woonruimten gericht op de tuin. Een grote slaapkamer ligt aan de voorzijde. Via grote daklichten en vides bij de trap en de keuken valt tot diep in de woning daglicht binnen. De kap kraagt uit over het terras en vormt hier kolomvrije een veranda.

 

Dakvorm voelbaar 

Ook op de verdieping is de dakvorm sterk bepalend voor de ruimte. De witte afwerking en schaduwwerking maken de verschillende vlakken hier goed leesbaar. Doordat de kap in het midden ver naar beneden komt ontstaan twee domeinen. Een grote open ruimte kan als verlenging dienen van zowel de woon- als slaapzones. Vanuit hier zijn nog twee slaapkamers te bereiken.

 

Materialisering 

De gevel is opgetrokken uit een gemêleerde grijze steen. Door een verholen dakgoot sluit de kap zo strak aan op de wand. Hiermee is de villa sterker leesbaar als een volume. De leistenen bekleding van het dak benadrukt de scherpe vouwlijnen van het volume. In een spel van belichte en beschaduwde vlakken krijgt de kap in de zon een extra dimensie.

  

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Plaats IJsselstein
  • Projecttitel Villa IJsselstein - E V A architecten
  • Projectarchitect(en) Jeroen Baars
  • Aannemer Bouw‐ en Aannemersbedrijf De Wit IJsselstein b.v.
  • Bouwmanagement Rabouw Kuyf bv.
  • Toeleveranciers false
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 614
  • Aanvang bouw 08-06-2016
  • Oplevering 01-01-2015
  • Ontwerpbureau E V A architecten
Reageer op dit artikel