Project

Verzamelkantoor Swung House in Den Haag

Geen categorie

Met haar ontwerp voor Swung House breekt interieurarchitect Odette Ex bewust met het idioom van het traditionele kantoor. Ze schept een krachtig, sober beeld met een eigentijdse uitstraling. Daarmee illustreert ze hoe het Nieuwe Werken er in praktijk uit kan zien.

Verzamelkantoor Swung House in Den Haag

 

 

 

Odette Ex van Ex Interiors is vanaf de conceptfase bij de ontwikkeling van Swung House betrokken. De opdrachtgever, Marinel van de Velde, had een professionele, inspirerende werkplek voor ogen, die uitnodigt om te ontmoeten en te netwerken.

Flexwerken

Swung House is een verzamelkantoor waar thuiswerkers, zzp’ers en bedrijven per uur of per dagdeel ruimte kunnen huren. Daarbij hebben ze de beschikking over up-to-date ict-faciliteiten. Over drie verdiepingen biedt Swung House flexplekken, te huur per dagdeel; aanlandplekken, bedoeld om een verloren uurtje weg te werken; coach- en vergaderkamers; concentratieplekken en, niet onbelangrijk, lekker en verantwoord eten en drinken.

Duurzaamheid moest de leidraad zijn bij de inrichting. Het consequent doorgevoerde kleurenpalet van zachtblauw en grijsgroen, gebruikt voor de vloeren, wanden, wandbekleding, meubilair en kelims, versterkt de eenheid en geeft het interieur een rustige, ruimtelijke uitstraling.

Hergebruikte materialen

Bij de invulling van het concept is zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van duurzame materialen met een levendige uitstraling. Meubilair als de balie, de pantry en de metersbrede boekenkast op de verdieping, uitgevoerd in gelakt OSB-plaat, is speciaal voor Swung House ontwikkeld, net als de bijzondere wandbekleding, die door het gebouw heen terugkomt. Het is gemaakt uit hergebruikt vilt, afkomstig uit de auto-industrie, dat opnieuw is geperst en vervilt met oude tapijten. De bekleding, die primair is bedoeld voor verbetering van de akoestiek, geeft de wanden een warme, tactiele uitstraling. Kelims, ontworpen in het kleurenpalet van Swung House, dragen bij aan het ‘huiselijke ‘ gevoel.

Ex heeft, met oog voor detail, steeds zorgvuldige afwegingen gemaakt over het afwerkniveau. Zo is ervoor gekozen om bij de ontvangstbalie de zaagranden keurig af te dekken, terwijl ze elders onafgewerkt zijn. Door deze aanpak is het project binnen het budget gebleven zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Foto's

Ontwerp en realisatie

  • Adres Prinses Alexialaan 8
  • Plaats Den Haag
  • Projecttitel Verzamelkantoor Swung House in Den Haag
  • Projectarchitect(en) Odette Ex, Hetty Keiren
  • Interieurarchitect Ex Interiors, Nieuwegein
  • Bruto vloeroppervlakte (m2) 935 m²
  • Voorlopig ontwerp 01-04-2010
  • Definitief ontwerp 01-06-2010
  • Aanvang bouw 16-03-2011
  • Oplevering 01-11-2010
  • Opdrachtgever Swung House Haaglanden te Den Haag / Marinel van de Velde
  • Ontwerpbureau Ex Interiors, Nieuwegein
Reageer op dit artikel